Naše společnost se podílela na realizaci developerského projektu Zelený Vršek, kde jsme působili od roku 2020.

Co bylo náplní naší práce?

Naše společnost realizovala kompletní elektroinstalační práce na rodinných domech a to nejen v oblasti silnoproudé elektroinstalace, ale rovněž slaboproudé.

Na všech objektech je realizována chytrá elektroinstalace TECO Foxtrot.

Pojďme se společně podívat na to, co vše se na zakázce realizovalo a co takový dům umí:

  • Silnoproudá elektroinstalace TECO
    • Sběrnicové vypínače
    • Integrace vzduchotechniky domu
    • Integrace zabezpečovacího systému
    • Ovládání topení
    • Vzdálený dohled nad domem
    • Integrace stínící techniky
  • Slaboproudá elektroinstalace
    • Datová síť
    • Zabezpečovací systém
    • Kamerový systém

Pokud nejste uživatel, který je sběhlý ve výše uvedených termínech, tak se pojďme podívat, co to pro majitele takového domu znamená v praxi:

O tom, jak Vám chytrá elektroinstalace usnadní život v domě, nebo bytě se už napsalo mnohé. Zde se ale můžeme podívat na konkrétní případ konkrétních domů a toho, co to jeho majiteli nabídne.

Začněme tedy od začátku:

V každém domě je instalována základní jednotka TECO, která řídí celý dům a slouží jako mozek a srdce této instalace.

Vypínače v celém domě jsou sběrnicové a nejsou tedy pevně svázány s konkrétním světlem – to znamená, že si zákazník může vybrat, jaké a kolik světel chce jakým vypínačem ovládat. Vypínačem ovšem nemusí nutně ovládat světla, ale třeba venkovní stínící techniku, nebo cokoliv jiného.
V každém vypínači, který je v domě instalován je zároveň integrovaný teploměr. Zde se dostáváme k dalšímu benefitu, který si popíšeme níže. Další funkcí, která je často využívaná je tzv. odchodový vypínač, který zmáčknete při odchodu z domu a systém sám pozhasíná dům, uvede stínící techniku do plné automatiku, nebo může utlumit vytápění – všechny tyto scénáře už jsou na domluvě s uživatelem domu.

Topení je totiž věc, která velmi ovlivní komfrot toho, jak se Vám v domě žije. Díky tomu, že máme v každém vypínači teploměr dokážeme měřit teplotu v každé místnosti zvlášť a v závislosti na tom udržovat požadovanou teplotu v místnosti. Jak? Nejen úpravou topné vody, ale rovněž ovládáním klimatizace a venkovního stínění – podle toho, jestli je v místnosti moc teplo, nebo zima.

Zabezpečovací systém, který je v domě instalován zajistí, že dům přesně ví, zda se v něm někdo nachází, či nikoliv.
Dům Vám tak dokáže nejen ušetřit peníze, když tam nejste (útlum topení, vypnutí zapomenutých světel atp..), ale rovněž umí simulovat Vaši přítomnost, aby odradil případné loupežníky. Dům je však napojen i na pult centrální ochrany, takže kdyby se loupežník přesto našel, budete o tom vědět. Dohled nad celým domem pak můžete držet pomocí mobilní aplikace.

Kamerový systém poté umožní vizuální kontrolu objektu a jeho okolí, a to nejen v případě poplachu, ale zkrátka kdykoliv je potřeba – například, když vám dovezou balík a potřebují ho nechat z bránou, kterou můžete na dálku ovládat.

Stínící technika je dnes hojně vyhledávaným prvkem novostaveb a to nejen v oblasti rodinných domů, ale i bytů. Je to totiž způsob, jak vylepšit vizuál exteriéru, ale rovněž přidá na komfortu bydlení. Systém dokáže vyhodnotit kde se zrovna nachází slunce a dle toho automaticky přistínit dle potřeby. Rovněž umí sám vytáhnout žaluzie v případě vysokého větru, nebo zamezit manipulaci v případě vysokého mrazu, aby nedošlo k poškození stínící techniky.

Integrace vzduchotechniky už je jen pomyslná třešnička na dortu. Systém dokáže rozeznat, kde se zrovna svítí, nebo v jakou denní dobu používáte například šatnu a dle toho umí tyto prostory efektivně odvětrat. Samozřejmostí je možnost odvětrávání na základě množství Co2.

V případě, že by Vás zajímalo podobné řešení do Vaší novostavby, nebo si pohráváte s myšlenkou nasazení podobného systému formou rekonstrukce se nám neváhejte ozvat. Rádi s Vámi možnosti probereme a zodpovíme Vaše dotazy.

TELEFON

KDY VOLAT

9:00 – 17:00

TELEFON

PRACOVNÍ DOBA

9:00 – 17:00